10.04.2011

Transformacija!!! :)))


Verujem da svi imamo gomilu plastičnih kutija koje su prilično zgodne za držanje različitih sitnica, ali su takođe i prilično ružne, odn. na sebi imaju oznaku proizvoda koji je ranije bio u njima. Na vrlo lak način takve ružne kutije mogu postati zanimljiv detalj u vašoj sobi. Ja sam uzela kutiju u kojoj su bili štapići za uši i koja je izgledala ovako...


I sredila je da izgleda ovako.... :)))))


Kutiju sam prvo obojila braon temperom i spolja i iznutra, i poklopac naravno. Zatim sam pomoću drvofiksa zalepila braon čipku. Kako na različite načine možete koristiti čipku da bi napravili vaze ili nešto slično možete videti ovde. Ja planiram da radim i tako nešto ali sam u deficitu sa staklenom ambalažom.
Poklopac sam obojila braon lakom za nokte kako bi se više slagao sa bojom čipke jer je tempera kada se osušila postala prilično svetla. Na kraju kada se sve dobro osušila premazala sam kutiju i spolja i iznutra lakom za drvo kako bi dobila sjaj, i kako bi tempera ostala na mestu, jer vremenom se suši, puca i otpada. A lak će je štititi i od vode.
Nisam slikala postupno šta sam sve radila jer nisam bila sigurna kako će ispasti, ali u suštini sam proces nije uopšte težak. Ja sam krajnjim proizvodom oduševljena i sad samo trebam da joj nađem zgodno mesto. :))))


5 comments:

  1. Pa stvarno izuzetan makeover :D, deluje kao neka čokoladna poslastica :))

    ReplyDelete
  2. Hvala! Videla sam kod tebe šta si sve radila sa čipkom pa sam se i ja malo igrala. :)))

    ReplyDelete
  3. Dobra ideja.Volim ovakve transformacije.:)

    ReplyDelete