1.17.2013

Šlem kapa

Ne znam ko je originalni tvorac ove kape, ali kad je ideja stigla kod nas postala je jako popularna. Mislim da je većina kreativaca koja se bavi heklanjem i štrikanjem imala bar jednu ovakvu porudžbinu, neki su ih imali i više. :) Iskreno ovakva kapa nije nešto što bih ja nosila, možda je više za muškarce, ali je izuzetno praktična jer je nazad produžena pa štiti vrat, a i ima i ovaj deo napred, koji ne znam kako se zove na šlemovima, koji štiti nos, usta i bradu. Sama izrada nije previše komplikovana, treba jedino uklopiti sve delove od kojih se sastoji.




13 comments:

  1. Bas je posebna, vrlo prakticna za skijanje!

    ReplyDelete
  2. Mnogo kul kapa, naravno - za muškarce. Ali, kad već mi možemo da nosimo kape sa ušima, kikicama, raznoraznim visuljcima, onda mogu i oni šlem. :D Super si je napravila! Je l' to heklano ili pleteno? Ne razumem se baš mnogo, a hoću da naučim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! To je heklano. Na youtube imas jako mnogo korisnih linkova i tutorijala, pa pogledaj. A ako imas neko pitanje tu sam. :)

      Delete
    2. Joj, znam, evo po ceo dan buljim i napravila sam svoj prvi par čarapa u životu! :)
      Imam ja mnogo pitanja, ihahaaa... nemoj da se pokaješ što si rekla da mogu da te pitam, hihihi! :D

      Delete
    3. Nikakav problem, ako znam odgovor. :)))

      Delete
  3. Ovo je odlicno i cini mi se da extra greje,kad je debeli minus mene bas briga sta je lepo:)Samo tesko da bih ja uspela napraviti ovako nesto.

    ReplyDelete
  4. Odlicna je,ovo bas deluje toplo!

    ReplyDelete
  5. Prava zimska kapa, da ispuni osnovnu namenu, da bude topla.
    Rekla bih da zahteva više rada od izrade obične kape.

    ReplyDelete
  6. Kapa jeste prava zimska. Ne zahteva mnogo vise od obicne samo ako ti je jasno kako je napravljena. :)))

    ReplyDelete
  7. Jao Kristina ja sam oduševljena! Ovako nešto nikad nisam videla, toliko je originalno i šik!:) Nosila bih tako definitivno iako nije u mom fazonu oblačenja, fenomenalno posebno zbog ovog dela napred. Da li bi htela da se trampimo, da ti napravim nešto od nakita (ako ti se nešto sviđa iz moje kolekcije) u zamenu za kapu? :)
    Aleksandra

    ReplyDelete
  8. Jako bih zelela ovakvu kapu da poklonim drugaru, jer je odusevljen njome! Da li postoji sansa da mi napravis jednu i prodas ili bilo sta?
    hvala unapred!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postoji sansa. :) Javite se na kristyb87@gmail.com

      Delete