11.06.2012

Twiggy

Twiggy ili Lesley Lawson, kako joj je pravo ime, je rođena u Londonu 19. septembra 1949. godine. Kada je počinjala svoju karijeru modela mnogim agencijama se nije dopala, sve dok nije naišla na jednog frizera i fotografa. Leonard koji je tada bio frizer poznatih ju je ošišao na kratko, a Barry Lategan ju je slikao, i njene slike su okačili u frizerski salon. Deirdre McSharry, modni novinar Daily Express-a ja videla te slike i zatražila je da se upozna sa njom. Nakon toga proglasila ju je licem godine za 1966.


  Bila je suviše niska, i suviše mršava za modela, ali je imala dinamičan, androgen seksipil. Njen tadašnji dečko, frizer i menadžer je zaslužan za promenu njenog imena u Twiggy, što je danas sinonim za mršave devojke. Ubrzo posle svega toga ona se slikala za naslovne strane modnih časopisa, i na brzinu je zauzela ceo svet. Takođe njeno ime je postalo sinonim i za poseban način šminkanja, kada su na donjim kapcima crtane ''veštačke'' trepavice.



Osim što je postala modna ikona, ona je glumila i u fillmovima, mjuziklima, a snimila je i nekoliko albuma. Takođe se pojavljuje i kao deo žirija u emisiji ''America's Next Top Model''. A takođe je i 1966. lansirala svoju liniju odeće ''Twiggy Dresses'', koja je bila namenjena tinejdžerima. Čak je i Mattel napravio Twiggy barbiku.




Twiggy je zaista obeležila modnu scenu 70ih, ali je postala i deo modne istorije. Ipak Twiggy je i danas prisutna. Zajedno sa Marks&Spencer dizajnirala je liniju odeće koja se prodaje online i može se nači na www.marksandspencer.com/twiggy. I iako sad ima preko 60 godina i dalje je predivna.







3 comments:

  1. ae super su mi ovi tvoji postovi pozzzz

    ReplyDelete
  2. Odličan post a divim se ženama kada i posle pedesete i čak i šezdesete izgledaju sjajno i negovano ... inspirativno zaista !

    ReplyDelete