11.12.2012

Mike Rosenthal

Trenutno pratim emisiju America's Next Top Model, i omiljeni deo mi je slikanje. Obožavam fotografiju, i volela bih da jednog dana skupim pare da kupim fotoaparat kakav želim kako bih se makar amaterski bavila fotografijom. Još uvek nisam odgledala celu emisiju, stigla sam do 9 sezone, ali fotograf koji mi se do sad najviše dopada je Mike Rosenthal. Umetnost ga je zanimala još od detinjstva, što ga je odvelo do filma. Tek kasnije počinje profesionalno da se bavi fotografijom. Radio je na raznim projektima i sa različitim ličnostima. Slikao je Ketrin Hiegl, Iman, Charlize Teron, Marion Cottilard i druge. Pojavljuje se u 11 sezona America's Next Top Model.
Meni se jako dopada što svaka njegova fotografija ima priču, i lično volim pokret na slici, tj. kada se nešto dešava, čega na njegovim slikama ima dosta.








Ovo su samo neke slike koje sam ja izabrala, a njegov sajt je http://www.mikerosenthal.net/ pa pogledajte.

5 comments:

  1. Hvala ti za ovaj post i deljenje sa nama ovih divnih fotografija.
    Iako je suprug moje najbliskije prijateljice majstor umetničke fotografije, već godinama, to je nešto drugo u odnosu na ovu modnu fotografiju, ja vrlo malo pratim taj pravac u umetnosti, pa volim kad saznam lepe nove stvari.
    Hvala!

    ReplyDelete
  2. Nema na cemu! Ja mnogo vise volim modnu fotografiju. :)

    ReplyDelete
  3. Jao sto mi je drago sto sam te nasla i na blogu :) imas lepe radove koje redovno prati, :) a moram ti reci da ti je i blog divan,volela bih da umem ja da napravim onakve slike kao na pocetku tvog bloga( sivaca masina i klupko) . Pridruzi se mom blogu ako zelis. http://afroditacreations.blogspot.com/
    Tvoja Afrodita

    ReplyDelete
  4. Hvala! Takvu sliku nije tesko napraviti u Photoshop-u. Zapravo najteze mi je bilo da pronadjem pojedinacne slike koje sam posle uklapala.

    ReplyDelete