5.08.2012

Moji rekviziti!

Već dugo razmišljam o ovom post-u i nikako da napravim sve, pa onda to i da slikam, ali napokon sam sve obavila i samo da napišem. :) Ukoliko ste, najčešće, mladi i kreativni i pokušavate od svoje kreativnosti da uaradite nešto, pa idtee po raznim izložbama trebaće vam i različiti rekviziti kako biste svoje radove što lepše prikazali. Ukoliko imate sposobnog tatu, brata, momka... to nije problem, ili ako imate para pa platite nekom da vam napravi sve što vam treba. Ali ako ste srednjoškolac, student, ili kao ja završili ste fakultet, ali ne možete da nađete posao i bukvalno svaki dinar vam je bitan onda morate da se snalazite. :) E sad ću vam pokazati kako sam se ja snašla. Možda neko i dobije ideju. Ako se to i desi volela bih da vidim slike. :)))
Ovako počeću prvo od stalka za narukvice. Jedino što sam morala da kupim je samolepljiva tapeta, mada možda bi i mogla i tkanina da poslući ako imate kući viška, ali je meni ovako bilo lakše. Tapetom sam obmotala rolnu od papira za pečenje i rolnu od ubrusa. Više mi se sviđa rolna od papira za pečenje jer je čvršća mnogo, ali sam se zbog toga malo više namučila kad sam trebala da probušim rupu na sredini. Kao što sam već rekla nakon što ih obmotate tapetom morate na sredini probušiti rupu. Dole na slikama imate jedan način kako to sve možete da uradite, ali pošto sam ja koristila rolnu od papira za pečenje to nisam mogla da uradim. Umesto toga ja sam iskoristila staru bočicu od parfema i acetona, kojima sam skinula čep. Naravno i njih sam obmotala tapetom tako da se ne vidi šta sam koristila. A kao podlogu sam iskoristila kutiju od cd-a koja je takođe oblepljena.






I ovako to izgleda na kraju... :))))



Zatim sam pravila stalak za rajfove. Kupila sam cev za vodovod i nju sam oblepila tapetom. Možda bi bilo bolje da sam stavila tkaninu jer hoće da mi klize rajfovi, ali ubedim ih nekako da stoje na mestu. I vodovodna cev nije skroz ravna, odnosno na kraju ima proširenje u koje bi trebalo da uđe cev kako bi se nastavio vodovod dalje. To bi neko možda i mogao da vam iseče, ne znam ja nisam probala, jednostavno pokrijem sve rajfovima da se ne vidi. :))) Na krajeve cevi sam stavila oblepljene kutije od cd-ova kako bi stajala. Naravno može da stoji i uspravno. U zavisnosti od toga koliko mesta imate na izlagačkom stolu. :)))


Nakon toga sam napravila i stalak za minđuše i ogrlice. Kupila sam tablu stiropora koju sam isekla. Stiropor sečete ugrejanim nožem da se ne bi drobio. Dva dela stiropora sam "obukla" i pošto su dva dela zajedno koja nisu spojena osim tkaninom okolo mogu i skroz da se sastave kad ga nosite, a mogu i stabilno da stoje na stolu. Ja sam koristila sivu boju jer sam takvu imala, ali mnogo je bolje kad je crna, ili teget. U svakom slučaju mnogo tamnije. Nameravam da presvučem moj stiropor kad nabavim neki crni materijal.



Pošto mi je ostao još jedan deo stiropora, a napravila sam i broševe morala sam i za njih nešto napravim. Ovde sam imala crnog mateijala i mnogo bolje izgleda. Ali pošto je stiropor iz jednog dela morate da imate i pomoćne rekvizite da bi stajao na stolu, ili već da ga naslonite sto. U suštini kako se snađete u datom momentu. Dodala sam i crnu gumu na koju mogu da zakačim šnale.


Stalak za rajfove može i da posluži i kod pridržavanja ovakvog panoa.



Naravno kao što sam sve ostalo napravila, tako sam sama radila i svoje vizitke. Odštampanu vizitku sam lepila na hamer u boji koji imate u skoro svakoj knjižari i košta oko 100 dinara. Na slici je vizitka na narandžastom hameru, a trenutno su na zelenom, tako da uvek možete biti drugačiji. :))))


10 comments: