11.25.2011

Saksije za mamu!!! :)))

Moja mama jako voli cveće i ima ga jako puno, samim tim ima i puno saksija pa mi ih je dala da se vežbam. Mislim da nisu loše ispale, ali je mnogo lakše raditi sa kutijama jer su ravne. Kod saksija sam imala problem da uskladim salvete. Ali postupak je isti kao što sam i ranije radila. I mama je jako zadovoljna i jedva čeka proleće da saksije dobiju i stanare. :)))


11.17.2011

Ako je braon ne mora da znači da je tmurno... :))))

Komplet sam radila po porudžbini. I sve je rađeno od iste vunice, iako se na slikama baš i ne vidi, ali kapa i rukavice su slikani uveče, a torba ujutru pa se mnogo bolje vide boje. Već sam radila to sve, razlika je samo u bojama, a i ovog puta sam sašila i postavu, koja je boje jorgovana i jako se lepo uklapa sa torbom. :))

11.14.2011

Još transformacija...

Jako sam srećna kad neki sasvim običan predmet pretvorim u nešto lepo uz malo para. Predmeti urađeni dekupaž tehnikom su u radnjama najčešće skupi, a uz malo rada i kreativnosti možete ih i sami napraviti.
Na prvoj slici se vidi čaša za olovke, koja je zapravo bila pakovanje parfem, prozirno i plastično. Obojila sam ga pravo belo akrilnom podlogom, a zatim sam drvofiksom zalepila salvetu sa slikom narcisa. Kada se sve osušilo prelakirala sam je lakom za čamce. Posebno mi se dopada što se vide potezi četkom, jer tako podseća na drvo, a jako volim predmete od drveta.


 Na sledećoj slici je kartonska kutija koja je prvobitno imala crveni karirani dezen. Obojila sam je celu belom akrilnom podlogom, i na njoj sam i pokušala da radim transfer i mislim da za prvi put nije loše ispao, ali moram još da vežbam. Tušem sam obojila donji deo kutije, i njime sam crtala po poklopcu, a belom akrilnom bojom sam crtala po donjem delu. Donji deo nije ispao tako dobar kao i poklopac, jer mi je četkica bila deblja pa mi je bilo teže da crtam. I na njoj se vide potezi četkom pa deluje kao drvo.


Ova kutijica je nekad bila pakovanje Garnier kreme za lice. Jako mi lepe te kutijice zato što su staklene i različitih boja. Trebalo bi da negde u kući imam i narandžastu. :)) Ovde sam radila samo na poklopcu jer nije bilo potrebe ništa da se radi dole. Poklopac sam prelakirala takođe belom akrilnom podlogom, i zalepila sam bulku koju sam isekla sa salvete, a zatim sam je prelakirala.I kako vam se dopada? :))))))

11.07.2011

Heklane minđuše!

Dok sam radila rajfove palo mi je na pamet da napravim minđuše. Nije bilo preterano teško. Najteže mi je bilo da ih povežem sa udicama, ali snašla sam se. :))) Dodala sam i drvene perle kako minđuše ne bi bile previše lake. Za sada sam napravila samo jedan par, ali biće ih još čim nabavim udice. A planiram i sa beolinom i transferom da se igram pa videćemo kako će to izgledati. :)))

11.05.2011

Heklani rajfovi

Heklanje mi ide sve bolje i jako mi se sviđa. Malo mi je bilo teže da smislim kako da presvučem rajf, ali kad sam to uspela sve ostalo je išlo lako. A rezultat mi se jako dopada... :)))))
Tutorijale za cvetove sam našla na youtube (prvi cvet; drugi cvet)
Naravno ukoliko se još nekom dopadnu moguća je izrada u bilo kojoj boji. ;))))