11.14.2011

Još transformacija...

Jako sam srećna kad neki sasvim običan predmet pretvorim u nešto lepo uz malo para. Predmeti urađeni dekupaž tehnikom su u radnjama najčešće skupi, a uz malo rada i kreativnosti možete ih i sami napraviti.
Na prvoj slici se vidi čaša za olovke, koja je zapravo bila pakovanje parfem, prozirno i plastično. Obojila sam ga pravo belo akrilnom podlogom, a zatim sam drvofiksom zalepila salvetu sa slikom narcisa. Kada se sve osušilo prelakirala sam je lakom za čamce. Posebno mi se dopada što se vide potezi četkom, jer tako podseća na drvo, a jako volim predmete od drveta.


 Na sledećoj slici je kartonska kutija koja je prvobitno imala crveni karirani dezen. Obojila sam je celu belom akrilnom podlogom, i na njoj sam i pokušala da radim transfer i mislim da za prvi put nije loše ispao, ali moram još da vežbam. Tušem sam obojila donji deo kutije, i njime sam crtala po poklopcu, a belom akrilnom bojom sam crtala po donjem delu. Donji deo nije ispao tako dobar kao i poklopac, jer mi je četkica bila deblja pa mi je bilo teže da crtam. I na njoj se vide potezi četkom pa deluje kao drvo.


Ova kutijica je nekad bila pakovanje Garnier kreme za lice. Jako mi lepe te kutijice zato što su staklene i različitih boja. Trebalo bi da negde u kući imam i narandžastu. :)) Ovde sam radila samo na poklopcu jer nije bilo potrebe ništa da se radi dole. Poklopac sam prelakirala takođe belom akrilnom podlogom, i zalepila sam bulku koju sam isekla sa salvete, a zatim sam je prelakirala.I kako vam se dopada? :))))))

5 comments:

 1. Super su transformacije , baš mi se dopada ideja vraćanja u život starih i odbačenih stvari :))

  ReplyDelete
 2. Odlično uradjeno,pomislila da je drvena časa.I meni se svidja kad napravim od nekog običnog predmeta nešto posebno,a volim i da vidim kod drugih takve stvarčice.Pozz.:)

  ReplyDelete
 3. super!!....kutija mi je jako lijepa,posebno me se dojmilo što si sama crtala vitice:).....divno:))...

  ReplyDelete
 4. Hvala vam puno! :)))) Zaista sam se trudila. :)

  ReplyDelete