1.26.2012

Vesele rukavice!

Moja drugarica Maša i njena drugarica Jecka su tražile da im napravim rukavice i to u baš veselim bojama. Stvarno sam uživala dok sam ih radila, a i super su ispale.
Maša je htela da njene imaju cvetić i da budu ljubičaste sa žutim i tirkiznim. Moram da priznam da sam se pitala kako će ta kombinacija boja da izgleda, ali rukavice su baš super.


Jecka je htela da njene budu žute skroz i da imaju pletenicu. Pletenicu mi je mama pokazala kako se radi tako da nemam neki link da postavim kako se radi, ali u suštini je lako. Jako je bitno da bar jedna mašna sa obe strane pletenice bude obrnuto kako bi se pletenica videla. U ovom slučaju cele rukavice su rađene obrnuto osim pletenice koja je pravo. Započinjete je tako što na posebnu iglu skinete mašne koje treba da se ukrste. Ukoliko želite da pletenica ima 6 mašni skinućete 3 kao što sam to ja uradila. Kad skinete prve 3 mašne uradite pravo druge 3, a onda one 3 koje ste skinuli vratite na iglu na kojoj su vam mašne koje tek treba da se rade i i njih uradite pravo. Dalje nastavite da radite pletenicu pravo, bez ukrštanja dok ne dođete do dužine pletenice koja vam odgovora. Ja volim okrugle brojeve, 5, 10... tako da su moje pletenice uglavnom duge toliko redova. Jako je bitno brojanje, jer ako pogrešite moraćete da parate. Meni pomaže da pišem recke pored na papiru, tako da iako prekinem sa radom uvek znam dokle sam stigla.

4 comments: